Nova Marimekko Home kolekcija pomlad 2021

Marimekkova spomladanska kolekcija 2021 je v prvi vrsti posvečena 70. obletnici ustanovitve fenomena Marimekko, ter njegovim prepoznavnim vzorcem in barvam, ki nas spremljajo že sedem desetletij. Prva kolekcija v jubilejnem letu se osredotoča na  tisto, kar predstavlja osnovno jedro delovanja vse od začetkov leta 1951, in to je umetnost potiska. Rdeči niti kolekcije sta abstraktna umetnost in geometrija ter oblike, ki jih generirata  v Marimekkovih prepoznavnih dizajnih.

Nežno osnovno barvno shemo kolekcije navdihuje igra svetlobe in senc, ki je značilna za nordijsko zimsko pokrajino. Kontrasti zemeljskih tonov in živi barvni poudarki s seboj prinašajo napoved pomladi, pomladanske sončne svetlobe ter obujanja življenja in rasti.

Kolekcija na svoj način ponovno re-interpretira nekatere izmed Marimekkovih ikoničnih vzorcev - Unikko (mak), Tiiliskivi (opeka) in Lokki (galeb) so v ospredju tokrat. V jubilejnem letu se nam poleg sezonskih novosti obeta tudi nekaj posebnih izdaj, sodelovanj in zbirateljskih kosov.