Spoznajte vinilne preproge BRITA SWEDEN

Brita Sweden je švedsko družinsko podjetje s sedežem v Stockholmu. Posvečajo se oblikovanju in izdelavi trajnostnih in visoko kvalitetnih dekorativnih izdelkov za dom.
Glavnino njihovih izdelkov zavzemajo predvsem preproge, ki so izdelane iz vinilnih vlaken. Vse njihove vinilne preproge so izdelane doma na Švedskem, kjer je tradicija tkanja tovrstnih preprog že dodobra uveljavljena, njihova uporaba pa zaradi njihove praktičnosti in dolgotrajnosti tudi zelo razširjena.

Vinilne preproge Brita Sweden odlikuje poleg odličnega dizajna in čudovitih vzorcev predvsem velika uporabnost. Primerne so namreč za notranjo kot tudi zunanjo uporabo na balkonih ali terasah. Izjemno dobro se obnesejo v kuhinjah, predsobah, na hodnikih, so idealna rešitev za uporabo pod jedilno mizo, pa tudi v kopalnici in v najrazličnejših drugih prostorih. Ker so primerne za alergike in se v njih ne nabirata prah in pršice, jih pogosto srečujemo tudi v otroških sobah. Uporabljen material preverjeno ne vsebuje nobenih škodljivih ftalatov ali drugih zdravju nevarnih primesi, zato so povsem primerna podlaga za otroško igro.

 

In kako se v uporabnosti razlikujejo od drugih preprog?

Na prvem mestu je gotovo izjemno enostavno čiščenje in vzdrževanje, kar je v današnjih časih hitrega življenjskega tempa izjemno pomembno. Ker vinilne preproge ne vpijajo tekočin, je ob normalni uporabi povsem dovolj redno sesanje in brisanje z vlažno krpo. V primeru, da se preproga močno zamaže, npr. z izjemno blatnimi čevlji v predsobi, pa jo lahko tudi enostavno operemo v pralnem stroju s programom za občutljivo perilo in pri temperaturi do 30 stopinj in jo nato pustimo, da se odteče in posuši na zraku.
Poleg enostavnega čiščenja je velika prednost tudi to, da se preproge zaradi teže samega materiala lepo ’’uležejo’’ na tla in se ne zvijajo in grbančijo ter ne vihajo na robovih. Pa tudi drsijo precej manj kot preproge iz bombaža ali volne, zato jih lahko večinoma uporabljamo brez posebnih podlog proti drsenju.

 

Kolekcija Brita Sweden ponuja množico različnih vzorcev, barv in dimenzij. Na voljo so tako bolj močni, grafični vzorci v skandinavskem stilu, s katerimi lahko z malenkostnim dodatkom dodamo živahen poudarek neizrazitim interjerjem, kot tudi bolj umirjene, tradicionalne variante, ki jih uporabimo v primeru, ko si želimo, da preproga ne bi preveč izstopala.



Oglejte si našo ponudbo vinilnih preprog Brita Sweden in prepustite izbiro vaši domišljiji. Če v naši ponudbi ne najdete prave barve ali dimenzije, ki bi vam ustrezala, se nam oglasite in vam jo naročimo, saj lahko po naročilu dobavimo prav vse izdelke tega proizvajalca. Vinilna preproga Brita Sweden je trajnostna in ekološka izbira za vaš dom.