Ste že pripravljeni na hladnejše dni?

Ko nastopijo hladni dnevi in dan postaja vse krajši vedno več časa preživljamo v toplem zavetju lastnega doma. Zato je takrat še toliko bolj pomembno, da si doma ustvarimo pravo vzdušje domačnosti in topline, kamor se lahko umaknemo od napetosti vsakdana in se umirimo. In ravno to je tisto, kar Danci označujejo z danes zelo popularnim izrazom »hygge«.

In kako to dosežemo? Ker smo različni, vsak sam najbolje ve, kaj ga veseli ali pomirja, zagotovo pa je vsem skupno to, da se dobro počutimo ob pritajeni, topli svetlobi, zaviti v mehko in toplo odejo ob nam najljubši glasbi, nanizanki ali knjigi s skodelico kave ali čaja (ali pa morda gin tonikom, pa saj ni važno), obkroženi z ljudmi, ki jih imamo radi in s predmeti, ki nas vsakodnevno navdajajo z veseljem.

In ravno mehka in topla odeja je naša zvesta zimska spremljevalka in nepogrešljiva v vsakem domu. Če želimo, da bo z nami dlje časa je seveda na mestu investirati kakšen evro več in kupiti res kvalitetno.

Najboljši, najtoplejši in najtrajnejši naravni material je seveda volna. Volna je naravni material znan po svojih izolativnih lastnostih, kar pomeni, da poleti hladi, pozimi pa prijetno ogreje. Površina volnenih vlaken naravno odbija vodo in ima anti-bakterijski in anti-mikrobni učinek. Je tudi eden najbolj odpornih naravnih materialov, zato lahko kvalitetne volnene izdelke uporablja več generacij - je ekološka in trajnostna izbira.

Ker prisegamo na naravne materiale, je večina odej v naši ponudbi izdelanih iz 100% volne. Posebej ponosni smo na volnene odeje finske znamke Lapuan Kankurit. Gre za majhno družinsko podjetje iz Lapue na Finskem, ki je zavezano družinski tradiciji tkalstva in trajnostni, socialno pravični in ekološki izdelavi. Njihove odeje so izjemne tako zaradi popolnoma sledljivih materialov vrhunske kvalitete, kot zaradi veščin in spretnosti ter neizmerne ljubezni do obrti, ki sledi družinski tradiciji že v četrto generacijo.

  


Ker je tempo življenja hiter, volnene odeje, pa zahtevajo od nas nekaj pozornosti (tudi ljubezni) in posebne nege, imamo v ponudbi tudi odeje iz mešanice volne in drugih materialov, ki so enostavnejše za vzdrževanje. Tako so na primer odeje iz volnene mešanice švedske znamke Brita Sweden. Tudi to je manjše družinsko podjetje, ki se prvenstveno ukvarja s tkanjem preprog iz recikliranih vinilnih vlaken. Ponudbo preprog dopolnjujejo tekstilni izdelki za dom. Tudi oni prisegajo na trajnostni pristop, zato se za izdelavo uporablja tudi reciklirana tekstilna vlakna. Njihove odeje iz mešanice moherja, recikliranega bombaža in poliamida so enostavne za vzdrževanje, saj so pralne kar v pralnem stroju.


Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na volnene odeje iz ponudbe finske znamke Marimekko, ki jih odlikuje izjemen in prepoznaven dizajn in vrhunska kvaliteta.

Veseli bomo, če boste v naši ponudbi našli vašo bodočo zvesto spremljevalko, ki vas bo grela prihodnje hladne dni in mesece in upamo, da bo z vami ostala še leta in leta.